LGS Sınav Giriş yerleri, sınav merkezleri Milli Eğitim Bakanlığı sayfasında yayınlandı.
LGS kapsamındaki merkezî sınava yönelik sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri ile sınav tedbirlerine ilişkin bilgilere e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ulaşılabilecek. Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınacak ve onaylanarak öğrencilere ulaştırılacak. [COLOR=var(--c-contrast-800)]Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınav giriş yeri bilgilerinizi görmek için [/COLOR]tıklayınız.
LGS Sınavı Hakkında Güncel Bilgiler (2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı)
Sınav Tarihi: 2 Haziran 2025 Pazar günü tek oturumda yapılacak.
Sınav Formatı:
- 90 soru
- 155 dakika süre
- Sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşuyor.
LGS Sınavında Soru Dağılımı
Sözel Bölüm (50 soru, 75 dakika)
- Türkçe: 20 soru
- Tarih-Coğrafya: 10 soru
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 10 soru
- İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 5 soru
- Yabancı Dil (İngilizce): 5 soru
LGS Sayısal Bölüm (40 soru, 80 dakika)
- Matematik: 20 soru
- Fen Bilimleri: 20 soru
LGS Puanlama
- Her doğru cevap için 4 puan
- Her yanlış cevap için 1 puan eksiltecek.
LGS Yerleştirme
- LGS puanı ve adayların tercihleri doğrultusunda liselere yerleştirme yapılacak.
- Yerleştirme işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilecek.
Bazı Önemli Detaylar:
- LGS’ye 8. sınıf öğrencileri girebilecek.
- Sınavda optik okuyucu kullanılacak.
- Adayların sınava kalem, silgi ve hesap makinesi götürmesine izin verilmeyecek.
- Sınavda kopya çekmek veya soru sızdırmak yasaktır.
- Sınavla ilgili tüm detaylar Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer almaktadır.
Daha fazla bilgi için:
- Milli Eğitim Bakanlığı LGS sayfası:https://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/lise_yerlestirme/2023_LISE_GIRIS_YERI_KL65HD82MM/
- LGS ile ilgili güncel haberler: https://www.hurriyet.com.tr/haberleri/lgs-2024
- LGS soruları ve çözümleri:
(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)