Nasreddin Hoca’nın Akşehir kadısı olduğu zamanda makamına bir adam girer. Bu adamın sıkıntısı olduğu hareketlerinden kolaylıkla sezilmektedir. Hoca; “Anlat, bakalım, nedir derdin?” dediğinde adam; “Kadı Efendi benim bir tamburam vardı, onu filan adam çaldı, ondan davacıyım.” der. Kadının emri üzerine davalı huzura çağırılır. Kadı; “Sen bu adamın tamburasını çaldın mı?” deyince adam; “Hayır, Kadı Efendi bu tambura benim babamdan kalmıştır, istersen şahitlerimi getirebilirim.” der. Kadı’nın emri üzerine şahitler davet edilir ve onlardan birincisine; “Tamburanın sahibi kimdir?” diye sorulduğunda şahit; “Tambura dava edilen adamındır.” Öbür şahit de; “Evet aynen öyledir, hatta ben tamburanın beş teli olduğunu bile biliyorum.” der. Şahitlerin anlattıklarını duyan şikâyetçi ifadelere itiraz edince, Kadı Efendi sebebini sorar. Bu defa şikâyetçi adam; “Kadı Efendi, şahitlerden birisi düğünlerin köçeği, birisi şarkıcısı, birisi de ...” deyince, Kadı adamın sözünü keser ve; “Be adam! Böyle bir davada bunlardan daha iyi bir şahit bulunabilir mi?” deyiverir.
Bu fıkra, Günün Sitesi tarafından, 12 Mart 2024 Salı tarihinde, günün fıkrası olarak seçilmiştir.
Bu fıkra, Günün Sitesi tarafından, 12 Mart 2024 Salı tarihinde, günün fıkrası olarak seçilmiştir.