Genel Forumlar'a Hoş Geldiniz!

Daha iyi bir kullanım deneyimi için giriş yapabilirsiniz. Üyeliğiniz yoksa, hemen oluşturabilirsiniz.

Giriş Yap Kaydol

MEB’ten Okullarda Yılbaşı Kutlaması Yasağı

İsmaiL1991

Aktif Üye
Üye
Okullar 30 Ekim pazartesi günü tatil edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yılbaşı etkinliklerini yasaklayarak yine çok tartışmalı bir karara imza attı. Eğitimciler karara tepki gösterdi.

Yakında İnsanların Ne İzleyeceklerine Bile Karışacaklar​

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, karara sert tepki gösterdi. Özbay, kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Kendi çocuklarını yurt dışında okutanların yasak anlayışına bakın. Sanki her şey dört dörtlükmüş çtek sorun çocukların yılbaşında sınıflarını süslemesi, eğlenmesi kalmış. Biz kimsenin hayat tarzına karışmayız diyen bu anlayışın kendi değerlerini tüm topluma dayatmak istediğini görüyoruz. Sanırım yakında kimin nasıl yolda yüreceğine, ne izleyeceğine de karışacaklar. Laiklik ilkesi gereği dini rütüellerin eğitim ortamlarında uygulanmaması gerektiğini söylüyorsanız tarikat ve cemaatlerin ve din görevlilerinin okullarda ne eşi var” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı birimleri devlet ve özel okullara gönderdiği yazıda, “Yılbaşı etkinlikleri altında örf ve geleneklerimize uymayan etkinliklerin yapılmaması”Bazı yılbaşı, noel, cadılar bayramı çekiliş yapılmaması gerekmektedir” ifadesini kullandı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Paylaşım için teşekkürler.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

HarbiMekân - Takılası - Uğur Ağdaş
İletişim
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan GenelForumlar.com Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. GenelForumlar.com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için info@genelforumlar.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Geri
Üst Alt