Genel Forumlar'a Hoş Geldiniz!

Daha iyi bir kullanım deneyimi için giriş yapabilirsiniz. Üyeliğiniz yoksa, hemen oluşturabilirsiniz.

Giriş Yap Kaydol

Tanıtım Arı Bilgi Grafik Tasarım Kursu Deneyimim

nullsix

Aktif Üye
Üye
Arı Bilgi Grafik Tasarım Kursu Deneyimim

Uzun zamandır aklımda olan bir hayalim vardı: görsel dünyaya dokunmak, markaların hikayelerini renklerle, tipografiyle ve güçlü görsellerle anlatmak… Yani bir grafik tasarımcı olmak. Ancak nereden başlayacağımı, hangi eğitimi almam gerektiğini bir türlü bilemiyordum. İnternette araştırma yaparken Grafik tasarım kursu arayışım beni Arı Bilgi Bilişim Teknolojileri Akademisi’ne yönlendirdi. Bugün geriye dönüp baktığımda, verdiğim en doğru kararlardan biriydi diyebilirim.

Grafik Tasarım Nasıl Öğrenilir? Cevabı: Doğru Eğitmen, Doğru Müfredat

Arı Bilgi’deki eğitim sürecim boyunca şunu net bir şekilde gördüm: Grafik tasarım sadece program öğrenmek değil, bir düşünme biçimi geliştirmekmiş. Eğitmenlerimiz her dersin başında sadece teknik konulara değil, “tasarım gözü” geliştirmeye odaklanıyordu. Renk teorisinden kompozisyon dengesine, tipografiden kullanıcı odaklı düşünmeye kadar her şey sistematik biçimde işlendi.

Photoshop, Illustrator, InDesign ve CorelDraw gibi endüstri standardı programları sıfırdan öğrendik. İlk haftalarda temel araçları öğrenirken zorlandım ama derslerin uygulamalı olması sayesinde her geçen gün kendime güvenim arttı. Kısa sürede kartvizit, afiş, logo, sosyal medya görselleri ve katalog tasarımı yapabilir hale geldim.

Arı Bilgi’de Eğitimler Gerçekten Uygulamalı

Bu eğitimi diğerlerinden ayıran en önemli fark, tamamen uygulamalı bir sistemin benimsenmiş olması. Her öğrenciye bireysel bilgisayar tahsis ediliyor ve sınıflar maksimum 8-10 kişiyle sınırlandırılmış. Böylece eğitmenle birebir iletişim kurmak mümkün oluyor. Ayrıca dersler kayıt altına alınıyor, bu da kaçırdığım konuları tekrar izleyebilmemi sağladı.

Eğitim süreci boyunca “gerçek projeler” üzerinde çalıştık. Örneğin bir markanın kurumsal kimliğini sıfırdan oluşturduk; logo, renk paleti, broşür, sosyal medya postları derken portföyüm zenginleşti. Mezun olduğumda elimde iş başvurularında gösterebileceğim güçlü bir portföy vardı.

Online Grafik Tasarım Eğitimi ile Zaman Yönetimi Çok Kolay

Ben çalışan biri olduğum için online eğitimi tercih ettim. Arı Bilgi’nin uzaktan & evden grafik tasarım öğrenme seçeneği gerçekten büyük bir kolaylık. Canlı derslere katıldım, ama bazen işlerim nedeniyle kaçırdığım dersleri sistemden tekrar izleyebildim. Özellikle eğitmenlerin birebir ilgilenmesi ve öğrenci sorularını canlı yayında yanıtlaması, online ortamda bile samimi bir sınıf havası oluşturdu.

Ayrıca eğitim danışmanları gerçekten ilgili. Kurs öncesinde seviyemi analiz edip bana uygun müfredatı önerdiler. Eğitim sürecinde teknik konularda takıldığımda veya sektörel tavsiye almak istediğimde anında yardımcı oldular. Bu ilgiyi başka bir kurumda bulmak gerçekten zor.

Grafik Tasarım Kursu Fiyatları ve Eğitim Kalitesi

Açık konuşmak gerekirse, eğitim almadan önce “Acaba bu ücret verdiğime değer mi?” diye düşündüm. Fakat Arı Bilgi’nin sağladığı içerik, eğitmen kalitesi, teknik altyapı ve sertifikasyon imkanlarını görünce bu endişem tamamen ortadan kalktı. Üstelik erken kayıt döneminde %30 indirim fırsatından da yararlandım. Eğitim sonunda aldığım MEB ve ADOBE onaylı sertifikalar kariyerimde ciddi bir fark yarattı.

Grafik Tasarım Uzmanlığı: Sadece Bir Kurs Değil, Bir Kariyer Dönüm Noktası

Eğitim bittiğinde sadece teknik bilgi değil, aynı zamanda sektörel farkındalık da kazandım. Artık reklam ajanslarında, matbaalarda veya dijital pazarlama ajanslarında nasıl iş yapılır, bir projenin teslim süreci nasıl yönetilir biliyorum. Eğitmenlerimiz sektörden geldiği için gerçek hayat deneyimlerini bizimle paylaştılar. Bu sayede iş görüşmelerinde kendimi çok daha profesyonel ifade edebildim.

Bugün freelance olarak küçük markaların sosyal medya tasarımlarını yapıyor ve yavaş yavaş kendi müşteri portföyümü oluşturuyorum. Kısacası bu kurs benim için bir dönüm noktası oldu. Grafik tasarım öğrenmek isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Arı Bilgi’nin Eğitim Felsefesi: Önce Eğitim, Önce Fayda

Arı Bilgi sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda öğrenciyle geleceğini birlikte şekillendiren bir akademi. Kurumun mottosu “Önce Eğitim, Önce Fayda” ve bu gerçekten sadece bir slogan değil. Eğitmenlerin ilgisi, danışmanların desteği, modern sınıflar, geniş müfredat… Hepsi bir arada olunca öğrenme süreci çok keyifli hale geliyor.

Kurs boyunca fark ettiğim bir diğer şey, Arı Bilgi’nin sosyal sorumluluk bilinci. Kadınlara yönelik burslar, Anadolu’daki okullara sağladıkları eğitim destekleri ve topluma fayda odaklı vizyonları beni gerçekten etkiledi. Böyle bir kurumdan eğitim almak hem teknik hem de insani açıdan değer kattı diyebilirim.

Sonuç: En İyi Grafik Tasarım Kursu Deneyimim

Özetle; ister sıfırdan başlayın ister temel bilginiz olsun, Arı Bilgi’de herkes için uygun bir öğrenme yöntemi var. Benim gibi “hiç bilmeyen biri” olarak başlayıp, profesyonel düzeyde tasarımlar yapabilir hale geldim. Eğitim bitiminde elimde hem uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar hem de kendi portföyüm vardı.

Eğer siz de “Grafik tasarım nasıl öğrenilir?” diye araştırma yapıyorsanız, doğru adres kesinlikle Arı Bilgi. Eğitimi tamamladığınızda sadece program kullanmayı değil, görsel düşünmeyi öğreneceksiniz. Ve bu, kariyerinizde sizi diğerlerinden ayıracak en büyük fark olacak.

Arı Bilgi Hakkında

Arı Bilgi Bilişim Teknolojileri Akademisi, Türkiye genelinde bilişim, yazılım ve tasarım alanlarında verdiği kaliteli eğitimlerle binlerce öğrencinin kariyerine yön vermiş köklü bir eğitim kurumudur. İstanbul’da Kadıköy, Şirinevler ve Pendik’te yer alan şubeleriyle hem yüz yüze hem de online eğitim imkanları sunmaktadır. Siz de geleceğinize yatırım yapmak istiyorsanız, İstanbul yazılım kursu seçeneklerine mutlaka göz atın.

Son düzenleme:

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

HarbiMekân - Takılası - Uğur Ağdaş
İletişim
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan GenelForumlar.com Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. GenelForumlar.com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için info@genelforumlar.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Geri
Üst Alt